Коли нічого не хочеться

Серед психічних розладів є вкрай небезпечні, які можна сприйняти як просто лінь. Не хочеться нічого робити, ні дивитись телевізор, ні гуляти, а особливо страшно, коли починають дратувати близькі люди. Добре, коли при цьому є якісь думки і мрії, але, як правило, в такі моменти повністю припиняється психічна діяльність.

В чому причина такого стану? В першу чергу — це результат неправильного світогляду. В моделі світу такої людини неправильні уявлення про нескінченність. Нескінченність — це не безкрайній космічний простір, в якому можна летіти тисячоліттями — і нічого не зміниться в ілюмінаторі, і не станеться нічого вартого уваги. Нескінченність — це нескінченність смислів і форм, це нескінечність спроб усвідомити те, що неможливо досвідному пізнанню. При цьому нескінечність — це прихисток для всякої душі, яка може там поміститись, і яка сама є проявом того, що ми повинні без кінця пізнавати. Плутанина і біда приходить тоді, коли нескінченність стає схожою на космос, де пустота і нічого не міняється.

Якщо лікарю вдається відкрити вікно в живий, наповнений різноманіттям всесвіт, то завжди буде хотітися щось відкрити і жити наповну навіть в пустелі або космосі.

Опубликовано в Статьи

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

Cтатьи