Лікування алкоголізму та депресії

Продовжуємо тему лікування алкоголізму та депресіі, які виникають в результаті містичних причин. Коли ми говоримо про містичну причину, то з однієї сторони, мова йде про несвідоме та надсвідомість, а з іншої, про свавілля злих сил, або людей. Це не випадковість і не результат природніх причин, а елемент психологічної війни. Яким же чином хтось може викликати потяг до алкоголю, використовуючи несвідоме?

Найчастіше у жертви і мага колись був зв’язок. Цей зв’язок не двох особистостей, на основі почуттів, загальних цінностей, а зв’язок, обумовлений втратою ліній, які розділяють людей. Маг свідомо порушував межі спілкування. Спочатку демонструючи близькість, потім черствість, потім жертвенність, потім агресію і, накінець, зникає із життя жертви на деякий час. Жертва спочатку розгублена, потім відчуває провину, потім — агресію, потім — потяг і, накінець, шукає заміну у горілці, або не хоче жити. Втрата ліній розмежування між людьми призводить до повернення у часи первісного існування, де є шамани, духи, привиди і, навпаки, про що ми писали в минулій статті — хрещення, як таїнство відокремлення від несвідомого, вириває з первісного існування, зникають демони і всякі можливості магічного впливу на людину.

Таким чином, лікування алкоголізму і депресії, які викликані містичними причинами, направлене на відновленні ліній розмежування між жертвою і магом. Насамперед, потрібно розуміти, що лінії порушені не тільки у цій парі, а скрізь. Всі близькі стають учасниками дикої історії, де близька їм людина опинилася в іншому світі. Там діють сили, набагато сильніші за людей. У африканців, які живуть в світі шаманів, привидів, людина не головна. Слон, лев, крокодил в системі ієрархії набагато вагоміші, чим аборигени. А шаман може ловити чужі душі і держати  їх у себе у вигляді ляльок. Він проводить маніпуляції з лялькою, а жити не хоче пацієнт.  Тут не допоможе навіть, якщо розповісти, чому хворий постійно порушує свої клятви. Тим не менше, використання ліків дає можливість виринути із жорстокої  казки, відчути свободу. Головна надія на те, що життя в іншому світі потребує напруги, бо воно не природнє. Для лікаря психіатра-нарколога важливо знайти  симптоми-мішені, які можна прибрати, щоб до пацієнта повернулась критика.

 

Опубликовано в Статьи

Cтатьи