Лікування залежності (закінчення)

Таким чином, лікування залежності можливе при усвідомленні економічного краху при подальшому зловживанні або грі, та наявності важливих людей, заради яких треба поміняти життя. На заваді стоїть дуже сильне бажання хоча б один (сто сотенний останній раз) випити 50 грам горілки; прийняти децл; зробити успішну ставку, яка закриє якщо не весь, то значну частину боргу; хоча б разок глянути на фото хлопця, що розбив її серце. Цей останній раз практично ніколи не можливо не допустити — ні медикаментозно (можна просто ввести в кому, або в недієздатний стан, але при поверненні з реанімації, після сну спроба обов`язково повториться майже зі сто відсотковою вірогідністю), ні соціально-психологічними методами (можна просто прив’язати або побити, але при найменшій можливості хворий втече і зробить свою справу).

Поки існує вибір між вживати чи не вживати, грати чи не грати, повертатись до омріяного образу чи справжнього, бути чи не бути — неможливо та й не по-людськи впливати на людину. Мова йде про вибір, коли є одинакові фактори за вчинок, та проти нього.

Тут потрібно розрізняти поняття можливості і вибору. Зараз у мене є можливість поїхати в країну, де можна вживати наркотики, але вибору: їхати чи не їхати — і вживати чи не вживати заборонені речовини немає — і ніякої боротьби мотивів немає. В моїй голові не виникає думки про такий спосіб проведення свого часу. Якщо з`являється можливість пізнати себе, свою професію, життя на більш глибокому чи високому рівні, то я буду витрачати час на таке.

І чим глибше ти починаєш розуміти себе, свою місію, оточуючих, то зникає всяка свобода вибору. В кожен момент у тебе є завдання, яке треба вирішити. Ти кожен день готуєшся або здаєш екзамен. Всякі сумніви бути чи не бути, вживати горілку чи ні, грати чи не грати можуть виникнути тільки у людини, яка забула про свою місію. Жаль, що тільки перед загрозою економічного краху і втрати близьких в прямому та переносному сенсі ми згадуємо про своє призначення.

Лікування залежності — це пошук призначення та перехід на такий рівень, де не буде сумнівів щодо зменшення чи збільшення зашморгу на горлі, а виникне бажання позбутись всяких дурних виборів — і цінувати кожну мить свого життя. Для цього слід пам’ятати про високих і сильних людей, у яких не могло бути таких сумнівів, або вони змогли їх побороти завдяки віри в майбутнє.

Майбутнє — синонім виправлення, у якого є ідеал. Коли ми станемо на шлях до ідеалу, ми будемо використовувати час для виправлення, а не саморуйнування. До речі, згідно з традицією, у ангелів також не має свободи вибору, вони ніколи не використають своєї сили та можливості для нікчемних вчинків. А тільки з захопленням вдивляються в ідеал і кожну мить допомагають нам повернутися на правильний шлях. Деколи приходять до наших пацієнтів у вигляді ідей самовдосконалення або величних людей, захоплених залежністю великої любові та можливістю виправлення — тобто можуть показати майбутнє та надати посильну допомогу.

Опубликовано в Статьи

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

Cтатьи