Що далі робити після виходу із запою

Останнім часом повністю змінилась форма лікування алкоголізму. Якщо раніше у людей була можливість викликати лікаря нарколога декілька разів, то зараз тяжка економічна ситуація заставила майже всіх задовольнятися тільки одним викликом лікаря нарколога. Тому ми у своїх статтях намагаємось озвучити подальші кроки лікування залежності від алкоголю.

Після виклику нарколога, як правило, залишаються призначення на 2 -3 дні. Подальше лікування без зворотнього зв’язку — профанація. Але зараз існують соціальні мережі, скайп, через які можна зв’язатися з лікарем і продовжити лікування.

Все ж ми зробимо спробу надати декілька загальних правил виходу із кризи.

По-перше: потрібно повністю відмовитись від вживання всяких алкольних напоїв. Мало того, все, що пов’язано з алкоголізацією (ресторани, вечірки, дискотеки) повинно бути викреслено із повсякденного життя. Особливо небезпечні свята, при яких було прийнято вживати алкоголь. Чомусь День народження внуків, дітей дуже часто буває приводом почати вживати алкоголь.

По-друге: потрібно привести себе в парадний вигляд. Зазвичай офіцери перед боєм одягались в парадні однострої. Це робилось для того, щоб боєць став зібраним та бадьорим. Такий стан давав більше шансів на виживання. Для жінок важливо змінити зачіску, зробити дорогий макіяж та все інше для того, щоб мати вигляд на всі сто. Щоб не було соромно пройти по червоній доріжці на якомусь фестивалі.

По-третє: потрібно зайнятись такою справою, яка б мала творчий аспект. У кожного є якась справа, що повністю забирає весь час і увагу. Таким заняттям може бути малювання, гра на інструментах, винахідництво. Тільки не ремонт.

 

Опубликовано в Статьи

Cтатьи