Лікування алкоголізму (ще про зустріч з несвідомим )

Наші читачі наполягають, що еволюційна теорія все таки дуже психотравматична ідея. З ними погоджується К. Честертон, зауважуючи, що ідея еволюції  приводить до розмивання кордонів між людиною і твариною, все здається плинним і розпливчастим. Тоді світ стає позбавленим чуда, свободи волі, чеснот. Психіатр К. Ясперс слідом за ним приводить жарт про те, що було б цікаво побачити ту мавпу, яка уже стала людиною. Для нарколога жарти закінчуються, коли під час «білої гарячки»(вчорашній випадок у викладача) до жертви еволюції приходить мисливець.

В 80-х роках до хворих під час алкогольного психозу приходили чорти. Потім наступ християнства на світ майже вивів цю тему із психозів. Можливо це пов’язано з тим, що чорти дійсно бояться молитви. З точки зору науки, молитва проти демонів — уже праця, а значить вона веде до зміни психічного стану. В історії з демонами пацієнт повинен бігти, переживати жах, а не боротись. Зло з несвідомості не хотіло б активної протидії. От «мисливець» в самий раз. Проти нього не будеш протистояти в молитві. Він узгоджується з еволюційною теорією. Співзвучність приносить задоволення, а значить довше перебування в стані психозу.

Для любителів кокаїну з несвідомого приходять чорні снайпери, любитильок — богиня кохання, або суккуб, що може звабити самого цнотливого чоловіка, до залежних від амфетаміну — злочинці, анунаки, метамфетаміну — танцюристи, художники, артисти, наркотики дисоциативного плану можуть привести в світ літературних героїв. У нас був випадок — хворий вважав себе Олегом Кошевим, готовим жертвувати своїм життям проти нас, фашистів. Поява «китайської солі» привела майже всіх героїв міфів стародавньої Греції, сучасних казок з РЕН ТВ, фантастичних фільмів.

Таким чином, хімічні речовини відкривають портал в різноманітні історії. Головне, щоб пацієнт не чинив опір їхньому поклику. Потім клієнт повністю відповідає герою своєї повісті.

Мене вразила поведінка якоїсь породи собак на полюванні. В місті вони зовсім не примітні. Але ось їх взяли в човен і вони завмерли в інстинктивній стійці мисливця. Вони напружені, пильні. Повністю занурені в процес пошуку дичини.

Так і наш співробітник на рибалці. На роботі він солідний, дещо меланхолічний, завжди розслаблений, а ось на природі з вудкою — він зібраний, ні на кого не звертає увагу, очі горять азартом. В нього вселяється дух Рибалки.

Так що процес переходу архетипів із порталу можна спостерігати і без втручання хімічних речовин.

Опубликовано в Статьи

Cтатьи