Тунель в майбутнє

Недавно мене попросили проконсультувати тринадцятилітнього хлопця на предмет вибору його майбутньої професії. З 1995 року я не працюю психофізіологом, в задачу якого входить професійно-психологічний відбір. Але психіатрія дає не менш достовірний прогноз для вибору професії. Мікросимптоматика психічних розладів вказує на умови праці, які можуть викликати тяжку психічну хворобу, тобто ті професії, які не бажано вибирати.

Через симптоми ми можемо, як через тунель, побачити темне майбутнє і всі неприємності, які можуть чекати молоду людину в тих чи інших умовах.
Але не тільки для негативного прогнозу викликають батьки спеціаліста професійно-психологічного відбору. Вони хочуть знати, де їх син стане спеціалістом від Бога. А кого ми називаєм спеціалістом від Бога? Того, хто може передбачити всі можливі шляхи розвитку ситуації. Наприклад, лікар від Бога говорить збудженому пацієнту, якого привели чотири поліцейських: «Зараз я проведу маніпуляцію — і тремтіння, страх зникне, тиск впаде, а завтра можна буде забрати із відділення; або навпаки, незважаючи на те, що ви прийшли своїми ногами, я змушений відправити вашого родича в реанімацію, бо ейфорія при алкольному психозі говорить про неприємний прогноз.»

Звичайно, лікар володіє клінічним методом, який дозволяє читати події на більш високому рівні. Тобто, за буквами «М», «А», «М», «А» побачити слово «МАМА». Так само політолог від Бога за атакою в Алеппо, видворенням дипломатів з Болгарії і перехопленням літаків в Північному морі може побачити майбутню війну. В якій області молода особа може побачити ситуацію «зверху», спіймати смисл розрізнених фрагментів, вгадати мелодію с трьох нот — питання на мільйон.

Опубликовано в Статьи

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

Cтатьи